Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

Autor Tema: Zaključavanje "velikog" servera, i otvaranje novog  (Pročitano 3958 puta)

zaludan

• Čiter
Zaključavanje "velikog" servera, i otvaranje novog
« poslato: April 10, 2016, 07:04:54 posle podne »
Dragi naši,

odlučismo se da napravimo radikalne promene u našoj maloj zajednici.

Elem,
naš "veliki" server - Matorci Gaming Pub - će uskoro biti "zaključan" - pristup istom će biti ograničen putem steam id-a.
Od trenutnih igrača, pristup će dobiti svi oni koji u poslednjih mesec-dva imaju u proseku više od pola sata igranja na serveru, s tim da ovaj kriterijum može biti i "labaviji" kad vidimo konkretno o kojim igračima se radi koji bi možda trebalo da imaju pristup, ali ne ispunjavaju kriterijum.
Kada jednom "zatvorimo listu", odobravanje pristupa novim igračima će biti moguće samo na dva načina - jedan je preporuka postojećeg igrača, a drugi je "zarađivanje" prava pristupa na novom javno dostupno public serveru koji ćemo otvoriti.

Taj novi server će biti bukvalno klon postojećeg "velikog" - iste mape, plugini, podešavanja, pravila...sve.
Igrači koji budu najviše vremena provodili na novom serveru će sticati pravo pristupa "zaključanom" serveru.

Nekoliko napomena:

- pristup "zaključanom" serveru ne znači i slot - slotovi će biti isti koji su do sad, i na isti način će se i ubuduće dobijati, s tim da će pre dobijanja slota svaki igrač morati već da ima obezbedjen pristup serveru, tj. samo npr. boostovanje servera ne znači i dobijanje pristupa.

- takođe, pristup zaljučanom serveru neće biti "trajna neotuđiva kategorija" - višestruko kršenje pravila će povlačiti za sobom gubitak prava pristupa

- pravila ponašanja na zaključanom serveru će biti nešto "mekša" - očekivano je da će se svi igrači već znati između sebe, i nešto opušteniji rečnik će biti dozvoljen, ali direktno vređanje nekog će, umesto dosadašnjeg bana na koji dan, nositi gubitak prava pristupa serveru

- na novom serveru neće važiti stari slotovi. Stari slotovi će biti funkcionalni na zaključanom serveru, i za dobijanje slota na novom serveru će važiti ista pravila kao i sada na postojećem.

Svaki komentar je dobrodošao :D
Let it be.

Goostav

• Pro
  • Мого нас је ЖК...вако, ЖК.
Odg: Zaključavanje "velikog" servera, i otvaranje novog
« Odgovor #1 poslato: April 10, 2016, 08:06:48 posle podne »
Pa dobro, sviđa mi se da igramo samo mi stari koji se znamo, ali mislim da možda to neće funkcionisati tako kako je zamišljeno.
Mislim tako iz prostog razloga, kada manjka ljudi na serveru, stari igrači će ići na taj novi pub dok se ne napuni zaključani, a svi će tako da misle i rade pa će zaključani biti prazan...
Ne znam, možda grešim, videćemo. Ali svakako mi se sviđa ideja, samo da zaživi kako treba. ;)

BRUNDIX

• Ozbiljan igrač
« Odgovor #2 poslato: April 10, 2016, 08:16:08 posle podne »
Slažem se sa gustavom,ali se iskreno nadam da će funkcionisati dobro.

JUCAAA93

• Gost
« Odgovor #3 poslato: April 10, 2016, 08:18:03 posle podne »
kad ce da se sazna ta lista igraca,koja ce moci da pristupim tom serveru ? ?

zaludan

• Čiter
« Odgovor #4 poslato: April 10, 2016, 08:22:26 posle podne »
Lista kao takva nece biti javno objavljivana - ne zato sto je krijemo, nego zato sto ne vidimo svrhu, a i ko bi se zezao sa update-ovanjem.

Jednostavno - znacete kad budemo ogranicili pristup, i videcete da li ste tu :)
Let it be.

Mario-Angel

• Taoci
  • *
« Odgovor #5 poslato: April 10, 2016, 08:27:28 posle podne »
Pa ono slazem se sa Gustavom...samo to za pristup mi je nalo glupo jer mi stalni igraci ulazimo na server zato jer su stroga pravila i onda je logicno da je dobar server,ja evo vec ne igram kantere nekih nedelju dana povredio ligamente,a necu igrati sigurno jos nekih 2-3 meseca tako da je meni glupo to za pristup serveru jer ja sigurno necu imati pristup serveru  za tih 2-3 meseca,poz.

zaludan

• Čiter
« Odgovor #6 poslato: April 10, 2016, 08:37:20 posle podne »
A da procitas ponovo to o pristupu?
Let it be.

JUCAAA93

• Gost
« Odgovor #7 poslato: April 10, 2016, 08:55:50 posle podne »
ok.svidja mi se,i cool zvuci... :)

Vic_Mackey

• Taoci
  • *
« Odgovor #8 poslato: April 10, 2016, 10:33:58 posle podne »

Elem,
naš "veliki" server - Matorci Gaming Pub - će uskoro biti "zaključan" - pristup istom će biti ograničen putem steam id-a.

Jel ovo što piše za steam id, jel to znači da će na tom zaključanom serveru moći da igraju samo igrači sa stimom? Nemam stim, pa mi nije jasno...

Možda je i dobra ideja da se "zaključa" i da igraju generalno igrači koji se već znaju.. Ja nisam dugo ovde, možda par meseci pa i ne očekujem da budem na listi i iskreno krivo mi je zato što mi je "banja" na serveru i ima dosta ljudi sa kojim sam se zgotivio i ne ulazim uopšte na druge servere pošto mi nije zanimljivo da igram na drugom mestu.

zaludan

• Čiter
« Odgovor #9 poslato: April 10, 2016, 11:09:17 posle podne »
@Vic - "steam id" imaju svi, ne samo steam igraci.

Inace, igraci kao ti, koje mi znamo, ce svakako dobiti pristup serveru. Zato sam i napisao da ce uslov zavisiti od konkretnih igraca.
Let it be.

mio

• Taoci
  • *
« Odgovor #10 poslato: April 11, 2016, 10:11:53 pre podne »
Nista nije lako, pa tako i ova nova ideja da se realizuje.
Server u pocetku sigurno nece biti pun, za to ce  trebati  vremena i strpljenja.
   Mada je  odlicna ideja jer sam imao dobra iskustva na zatvorenom serveru.
Treba ce dosta admina na postojecem velikom serveru da bi ostao kvalitetan i u funkciji kao do sada. U svakom slucaju imaces pune ruke posala  ;D
 A da bi sto pre napunio zatvoreni server, od srca ti predlazem da prvih mesec dana ide   dust_2    24h  dnevo   ;)  :P

zaludan

• Čiter
« Odgovor #11 poslato: April 11, 2016, 10:25:28 pre podne »

Mada je  odlicna ideja jer sam imao dobra iskustva na zatvorenom serveru.

S obzirom da imamo isto iskustvo sa istog servera, moram da ti kazem da mi je to i bila ideja vodilja :D

A da bi sto pre napunio zatvoreni server, od srca ti predlazem da prvih mesec dana ide   dust_2    24h  dnevo   ;)  :P

Da, i onda kad ubacimo druge mape, opet prazan :D
Let it be.

bezimeni

• Pro
« Odgovor #12 poslato: April 11, 2016, 10:28:40 pre podne »
Xaxa ma koji crni dust2 :D i bez toga ce biti pun.Za pocetak prva 2 meseca da ide mesecni,ako se razumemo...znaci 10000 mesecno(jel 2500 je nedeljni) dok privuce igrace,a posle toga na bustovima da se gura :) A i na novom serveru mozda da se proba bez vote i da se napravi cycle,furaj si jedna nova jedna stara mapa i tako da se ne ponovi ni jedna mapa u roku od par dana,a frendly fire da si ostane :) I da se ubace druge mape,primer da se ubaci mnogo drugih mapa koje nema na postojecem serveru,tako da ce i stari igraci ulaziti i miksovati na oba servera i smatram da ce onda imati podjednako igraca na oba servera :D
Lepo bi bilo da se nesto od ovog ispuni :)) Pa da vidimo koji ce server dominirati :DD a ime novog servera Matorci gaming since 2016 xexexe.
Super M@ck 25 :D

starmo

• Bot
  • **
« Odgovor #13 poslato: April 12, 2016, 01:03:55 pre podne »
Fino zamisljeno,samo ne popustaj u disciplini igraca,...cim malo popustis tesko vratit na staro,...al probaj

ApA

• Bot
  • **
« Odgovor #14 poslato: April 12, 2016, 06:12:51 posle podne »
Molio bi da me imas u vidu za taj zakatanceni srw,,,
jedvo nadjoh srw koji mi odgovara,,,
bez admin specijalaca i iskompleksirane dece sa cit_om i sad da "izvisim" ;D ;D
Uzdravlje  ;)
SOMce 58kg