Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

Autor Tema: Predlog za promenu pravila  (Pročitano 3037 puta)

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
Predlog za promenu pravila
« poslato: Januar 10, 2018, 08:28:25 posle podne »
Vezano je za pravilo:
- Zabranjena je "prodaja" - klanje protivničkog igrača u situaciji u kojoj on može da ubije vašeg saigrača, ili ga stvarno i ubije, jer vi gubite vreme na klanje umesto da pucate na njega (i tako osigurate vaše saigrače) je takođe zabranjeno - igrajte timski. Takođe, ako ste u poslednji u svom timu, i zbog klanja prodate ceo tim, takođe ćete biti kažnjeni. (Ovo pravilo ne važi dok traje zagrevanje)

E sad fora je u tome da vi necete tj ogranicili ste se da ne dajete naknadne banove zbog ovog pravila.

Posto je bilo najvise rasprave oko ovog pravila i uvek je iz istog razloga "zasto mene ban a njega/nju ne" razlog jer admin nije tu ili nije video a ne dajete naknadne banove molila bi da se to promeni.
Ako neko ima demo gde je neko prodao i nije dobio ban iz razloga da admin nije bio tu ili nije video molim lepo demo postoji i treba se dati ban jer su pravila za sve ista, da li to bila ja, ili Boki, ili zeleni ili Bozo itd.
Tako da zahtevam a slozice se i vecina sa mnom da se ovde uveku naknadni banovi uz obavezno prisustvo demo-a. 

Hamurabi

• Taoci
  • *
Odg: Predlog za promenu pravila
« Odgovor #1 poslato: Januar 10, 2018, 08:50:21 posle podne »
Da ne otvaram novu temu i da se nadovezem.Kure je danas prodao igraca i zaklao mene.Da se razumemo ne zelim da se iko banuje u mom slucaju,pa ni Kure koji je ovom prilikom prodao svoje igrace.Nisam od tih igraca i meni je itekako smetalo sto sam banovan 2 puta(jednom sa razlogom i jednom sam imao demo gde se nije videlo da sam prodao(a mozda i jesam nije sigurno)
Ili treba da se ukine pravilo(najbolje bi bilo) ili da se regulise drugacije ,tj.da se banuje sa dokazom.

Ovo je dokaz da je bila prodaja.Admini su trazili da postavim mada nisam zeleo,i ne trazim da se iko banuje zbog mene jer klanje je sastavni deo igre i ma kako bude uvek ce neko da bude nezadovoljan:

https://www.sendspace.com/file/mkx7rp

pogledajte od 49:20 na dalje i stavite usporeno

blight.salvalcano

• Pro
« Odgovor #2 poslato: Januar 10, 2018, 09:50:10 posle podne »
Sta mislite da o tome da li banovati igraca odluci igrac koji je prodan?

laracrofna

• Pro
  • Bot, ali ubija
« Odgovor #3 poslato: Januar 10, 2018, 09:56:00 posle podne »
Vezano je za pravilo:
- Zabranjena je "prodaja" - klanje protivničkog igrača u situaciji u kojoj on može da ubije vašeg saigrača, ili ga stvarno i ubije, jer vi gubite vreme na klanje umesto da pucate na njega (i tako osigurate vaše saigrače) je takođe zabranjeno - igrajte timski. Takođe, ako ste u poslednji u svom timu, i zbog klanja prodate ceo tim, takođe ćete biti kažnjeni. (Ovo pravilo ne važi dok traje zagrevanje)

E sad fora je u tome da vi necete tj ogranicili ste se da ne dajete naknadne banove zbog ovog pravila.

Posto je bilo najvise rasprave oko ovog pravila i uvek je iz istog razloga "zasto mene ban a njega/nju ne" razlog jer admin nije tu ili nije video a ne dajete naknadne banove molila bi da se to promeni.
Ako neko ima demo gde je neko prodao i nije dobio ban iz razloga da admin nije bio tu ili nije video molim lepo demo postoji i treba se dati ban jer su pravila za sve ista, da li to bila ja, ili Boki, ili zeleni ili Bozo itd.
Tako da zahtevam a slozice se i vecina sa mnom da se ovde uveku naknadni banovi uz obavezno prisustvo demo-a.

I ja se slazem da treba da se banuje prodaja i nakon zavrsene partije ali ako se na demou jasno vidi da je igrac prodao ali ako se ne vidi jasno igrac koji je prodao ne moze opravdati sebe zato sto nema svoj demo jer je mapa zavrsena

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
« Odgovor #4 poslato: Januar 10, 2018, 11:59:31 posle podne »
To se podrazumeva.
Evo pogledala sam ovaj demo gore i tu se lepo vidi prodaja, takav demo je ok naravno.

Mene je licno briga, iznerviram se kada neko proda ceo tim, mene licno pa i ne bas toliko, kako kad i koliko je ta prodaja bezobrazna bila.

Ali ili to pravilo da se ukine ili da se sredi da odgovara svima. A ne da jedni budu kaznjeni drugi ne samo zato sto admin nije video, dal bio tabovan il gledao drugog igraca il bio ziv itd.
Znam da je malo bezveze traziti naknadni  ban od samo 1h kad igrac mozda i ne bude pristutan. Ali neko resenje morate naci jer ovo stvarno nije fer.

Golub Božo

• Čiter
  • Oh no.
« Odgovor #5 poslato: Januar 11, 2018, 08:19:36 pre podne »
Ja se slažem sa svime što ste napisali gore, ali izmena pravila i predlozi pa dok se usvoji pa dok se odluči da li ćemo to da promenimo pa onda dodje Zaludni kaže ne može i sve u dodjavola.

Glavni problemi su to što i da se dostavi demo za prodaju, igrač koji je prodao će u najboljem i najčešćem slučaju dobiti sat vremena bana u nekom apsolutno nebitnom vremenu. Jer dok se javi nrki admin da pogleda demo, to može biti 1/2 ujutru i da mj ban na sat vremena džabe jer igrač spava niti će znati da je banovan.

Takodje većina ljudi koji okači demo, samo okači demo i kaže banovan sam/banujte ga uradio je to i to. A niko ni da kaže gde da gledsmo koji minut ni šta. Važi da ću da gledam 22 minuta nečiji demo.

@Blight i taj predlog je problematičan jer dok mi pitamo tog igrača ovaj to ne vidi itd itd.

Fora sa prodajom i tim pravilom je to što : A i C su saigrači, B je protivnik. A ima opciju da ga reši kako hoće, jer se B puca sa C. B ubije C, dok ga A juri već 5 sekundi sa nožem i kad ga zakolje vrišti na serveru " Aaaaaa Kolji bota, ahahahahhahahahah" Al niko ne obraća pažnju na C koji je tu najviše nadrljao. Prodaja je čist primer ljigave ne-timske igre samo da bi ste posle likovali na mikrofonu.

Diskutovali smo izmenu ovog pravila milion puta, ali ništa se nije izmenilo. Isto tako za ovih nekoliko godina uvek su isti igrači koji uzrokuju probleme vezane za prodaju.
Put your faith in the light! Desideratus Fatum!

laracrofna

• Pro
  • Bot, ali ubija
« Odgovor #6 poslato: Januar 16, 2018, 06:38:55 posle podne »
To se podrazumeva.
Evo pogledala sam ovaj demo gore i tu se lepo vidi prodaja, takav demo je ok naravno.

Mene je licno briga, iznerviram se kada neko proda ceo tim, mene licno pa i ne bas toliko, kako kad i koliko je ta prodaja bezobrazna bila.

Ali ili to pravilo da se ukine ili da se sredi da odgovara svima. A ne da jedni budu kaznjeni drugi ne samo zato sto admin nije video, dal bio tabovan il gledao drugog igraca il bio ziv itd.
Znam da je malo bezveze traziti naknadni  ban od samo 1h kad igrac mozda i ne bude pristutan. Ali neko resenje morate naci jer ovo stvarno nije fer.
Moze da bude prodaja a moze i da ne bude prodaja. Na tom demou se ne vidi jel kure pucao vec dole nekoga na sajt i potrosio metke pa cuo napad na suprotnoj strani i skocio nozem ne bi li usporio suprotnicki tim da udje i pobije njegove saigrace. A njegov demo ne postoju da on ti i dokaze. Tako da je to slucaj koji se ne moze dokazati. Njega sam licno pitao za to i on kaze ma kakva prodaja. a sami znamo da je kure ovde jedan od ljudi koji su toliko puta banovani da njega briga za taj ban i priznao bi da jeste. Na ovom gore demou jeste prodaja ako se gleda demo ali bez suprotnickog demoa ne mozes to i dokazati 100%.

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
« Odgovor #7 poslato: Januar 16, 2018, 07:59:17 posle podne »
Da ali je problem to sto je 100 ljudi na isti taj nacin bilo banovano. Plus Kure je znao da ce Hamurabi da postavi demo svako bi na njegovom mestu sacuvao svoj zarad odbrane ako vec tvrdi da je situacija bila drugacija.  Ali opet ovde ja nisam govorila o toj situaciji vec uopste.
Mene iskreno briga jer vise puta su me prodali nisam zahtevala ban (sem ako nije bas bezobrazna situacija) jer ja vise smatram prodajom druge stvari nego klanje vec je ovde problem sto postoji to pravilo a ne moze da se ispostuje kako treba jer vecina ispasta zbog toga. Vecina ostalih pravila je zasticena naknadnim banom, ako te neko psuje, vredja, koristi cit itd mozes da postavis demo i bice banovan. Ovde je stvar mnogo komplikovanija zato se 90% svadja desavaju bas zbog tog pravila. Tako da ili ga ukinite ili nadjite nacina da bude fer prema svima (neki plugin koji ce npr pri klanju ocitavati da li je bilo metaka ili ne ako je moguce itd).

laracrofna

• Pro
  • Bot, ali ubija
« Odgovor #8 poslato: Januar 16, 2018, 08:22:09 posle podne »
Da ali je problem to sto je 100 ljudi na isti taj nacin bilo banovano. Plus Kure je znao da ce Hamurabi da postavi demo svako bi na njegovom mestu sacuvao svoj zarad odbrane ako vec tvrdi da je situacija bila drugacija.  Ali opet ovde ja nisam govorila o toj situaciji vec uopste.
Mene iskreno briga jer vise puta su me prodali nisam zahtevala ban (sem ako nije bas bezobrazna situacija) jer ja vise smatram prodajom druge stvari nego klanje vec je ovde problem sto postoji to pravilo a ne moze da se ispostuje kako treba jer vecina ispasta zbog toga. Vecina ostalih pravila je zasticena naknadnim banom, ako te neko psuje, vredja, koristi cit itd mozes da postavis demo i bice banovan. Ovde je stvar mnogo komplikovanija zato se 90% svadja desavaju bas zbog tog pravila. Tako da ili ga ukinite ili nadjite nacina da bude fer prema svima (neki plugin koji ce npr pri klanju ocitavati da li je bilo metaka ili ne ako je moguce itd).
Sto se tice plugina to bi bilo najbolje resenje, a sto se tice kuretovog demoa svakako je bio 20-ti minut i promena mape samim tim i novog demoa inace se i ja slazem da treba da se nesto resi povodom toga za prodaju. Inace za promenu pravila trebaju svi admini da se izjasne i verovatno ce biti promene, ali isto tako neki nece da se izjasne zato sto su vecina njih na team speaku i jedan kaze necemo i svi ostali poklope usi starom krpom.

Dzo ® KS

• Admini
  • Čiter
  • *
« Odgovor #9 poslato: Januar 16, 2018, 09:30:08 posle podne »
Za to da se ne daje ban naknadno je odlucio zaludni. Ako on ne odobri promenu te odluke dzabe svo ovo pisanije.
Rodjen los  !

Bad to the bone !

laracrofna

• Pro
  • Bot, ali ubija
« Odgovor #10 poslato: Januar 17, 2018, 01:02:10 pre podne »
O promenu pravila je zaludni rekao da je mozda i moguce promeniti iako ih je sam pisao ali je potrebno da se svi admini sloze u vezi toga. Bar sam ja tako shvatio

Goostav

• Pro
  • Мого нас је ЖК...вако, ЖК.
« Odgovor #11 poslato: Januar 17, 2018, 02:58:29 posle podne »
Jeco, samo da ti kažem, Kure nije znao da će Hamurabi da postavi demo. Niko nije znao. Hamurabi se na demou ne žali na prodaju, već samo gleda kako da mutira Kureta... Izašao je sa servera posle 3 runde od tog klanja i ništa nije rekao, već mi je samo na steam poslao poruku da će da mi pošalje demo jer je Kure kriv za prodaju. Ja pitam Kureta odmah sledeću rundu, pošto mi je Hamurabi javio na kraju poslednje runde, tako da ni ja nisam imao vrmena da javim Kuretu da sačuva demo.
Takvih situacija je bilo ranije dok je Zaludni igrao redovno, pa je zato rečeno da nema naknadnog banovanja za prodaju ako i optuženi nema demo od iste mape.

Blitzkrieg

• Head Admin
  • Pro
  • Less emotions, u'll live longer.
    • Classified
« Odgovor #12 poslato: Januar 17, 2018, 08:18:21 posle podne »
Nema to veze Goostav-e. Ja sam imao situacije gde sam istog momenta upozorio optuzenog da sacuva demo radi svoje odbrane. Nakon toga sam razgovarao sa HA i dobio odgovor da se prodaja ne kaznjava naknadno. Iako smo obojica imali sacuvan demo.
The only people I owe my loyalty to, are the ones who never made me question theirs.

Blitzkrieg

• Head Admin
  • Pro
  • Less emotions, u'll live longer.
    • Classified
« Odgovor #13 poslato: Januar 17, 2018, 08:24:21 posle podne »
I bas iz tog razloga sto nema naknadne kazne, to pravilo se sve vise i vise prekrsava. Svi znamo koliko administratora ima na serveru. Samo neki od nas znaju tacno koliko su tu u proseku dnevno, sta vide, sta ne vide i sta zapravo ne vide. Sa obzirom na sve to, postalo je prelako zaklati(prodati) saigraca i izvuci se sa tim. Ja sto nisam prisutan toliko cesto, imao sam bezbroj prilika za tako nesto.
The only people I owe my loyalty to, are the ones who never made me question theirs.

laracrofna

• Pro
  • Bot, ali ubija
« Odgovor #14 poslato: Januar 17, 2018, 11:22:30 posle podne »
I bas iz tog razloga sto nema naknadne kazne, to pravilo se sve vise i vise prekrsava. Svi znamo koliko administratora ima na serveru. Samo neki od nas znaju tacno koliko su tu u proseku dnevno, sta vide, sta ne vide i sta zapravo ne vide. Sa obzirom na sve to, postalo je prelako zaklati(prodati) saigraca i izvuci se sa tim. Ja sto nisam prisutan toliko cesto, imao sam bezbroj prilika za tako nesto.
Blitz mi bas o tome i pricamo ovo i jeste post o tome da se promeni to pravilo, bar neki to traze. a inace svi znamo da nema banovanja nakon zavrsene partije jer bez demoa niko se ne moze braniti