(Ista objava kao i na fb grupi)
Pošto od ponedeljka zvanično, serveri padaju potpuno pod moje ruke i odgovornost - to znači da pored održavanja i rešavanja problema sa serverom/igračima/adminima na mene pada i jedna velika odgovornost koja se ranijih godina nikada nije dovodila u pitanje, a to je plaćanje servera. Pošto ja nažalost nisam u dobroj finansijskoj poziciji kao prethodni vlasnik, morao sam da nađem nekoga ko je voljan da pomogne u tom pogledu i finansira hosting servera inače bi se server ugasio. Povučen iskustvom sa prethodnih servera i iskustvom ostalih vlasnika što trenutnih što bivših - rešenje "Svi ćemo da dodamo pomalo, skupiće se na kraju meseca" se nije pokazalo dobrim, jer to traje prva 2-3 meseca i posle svi slučajno zaborave i nestanu. Potrebno je bilo naći nekoga ko zna u šta se upušta i voljan je da dugotrajno finansira server i naravno ima iskustva sa time. Zoran Vlaskalin (cac) se javio dobrovoljno i samim tim on je postao jedan od Head Admina servera i neko ko je zaslužan što se server neće ugasiti. Smatram da je on dobar izbor jer je skoro pa od početka nastanka servera tu i upoznat je sa celom situacijom detaljno.
Nažalost ovaj potez prelaska vlasništva na mene dovodi zajednicu u jednu nezgodnu situaciju, a to je:
Gašenje Matorci Gaming Lite i Matorci Mini servera.
Dakle od juče zvanično ova dva servera su ugašena i biće online neko vreme, ali nećete biti u mogućnosti da igrate na njima. Razlog za ovaj potez je manjak igrača na ta dva servera, a i generalno na pubu. Ukoliko dođe do povećanja broja igrača i javi se potreba za otvaranjem drugog servera to će biti učinjeno i to će biti GG/DM tip servera najverovatnije.
Sporcki pozdrav,
Golub Božo.