Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

Autor Tema: Zalba zbog bana za stalno...  (Pročitano 5075 puta)

zaludan

• Čiter
Odg: Zalba zbog bana za stalno...
« Odgovor #15 poslato: Januar 22, 2016, 11:21:57 posle podne »
bezimeni,
o Napapijriju necu vise uopste da pricam - zavrsena stvar.

Sto se tice ostalog - ban za seckanje i nije mogao da se desava ranije, jer je novo pravilo - taman tako negde od novembra.
Nece biti ukinuto nikad, kao ni ban za prodaju jer je, isto kao i ban za prodaju uveden kad se neke stvari 'otmu kontroli'.
Pravilo za prodaju smo uveli kad je na serveru pretilo da postane vaznije da neko okaci sliku klanja nego bilo sta drugo. Postalo je potpuno normalno da jedan igrac pogine samo zato da bi drugi okacio sliku klanja.
Bilo je mnogo kuknjave i vriske zbog banova, pa se smirilo - naucili smo igrace da to ne rade, pa je sad prodaja ipak relativno retka stvar, pa istu stvar ocekujem i sa seckanjem - neposredno pre uvodjenja tog pravila, svako kretanje sa spona je pratilo masovno 'zveckanje' nozeva, skidanje HP-a, zaustavljanje 'kolone' saigraca i sl.
Kao i za sva druga nasa pravila koja nisu bas uobicajena svugde, treba malo vremena, i doci ce to na svoje.

P.S. Ublazivanje pravila nije u planovima.
Let it be.

Dzo ® KS

• Admini
  • Čiter
  • *
« Odgovor #16 poslato: Januar 26, 2016, 02:02:42 posle podne »
Bas to "Spustanje lopte" mislim da je dovelo do trenutne situacije.
Rodjen los  !

Bad to the bone !

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
« Odgovor #17 poslato: Januar 27, 2016, 01:01:24 posle podne »
Zaludni znas da sam ja uvek za pravila cak i strozija ali ovo pravilo za seckanje nema smisla. Ovde pisem posto se vec vodi prica o tome ovde i slazem se sa ostalila da je  toliko napeta situacija na serveru da je to strasno.  Za prodaju razumem kaznu mada ni tu ne bi davala tolike banove ali za seckanje .... jos nijednog igraca nisam cula da se slaze da je to pravilo ispravno. Prvo dodje ti novi igrac na server koji ne zna npr ni da je ff upaljen slucajno zakaci nekog odmah ban. Kako zadrzati nove igrace ako bez objasnjenja dobijaju ban. Drugo mi redovni da se ne ponavljam da ja koja nikada ali nikada namerno ne bi ugrozila saigraca da se meni desi slucajno i da postujem sva pravila i onda slucajno mi se desi, zakuca uvek nesto i onda dobijem ban zbog obicne greske. Tacnod a mi se smuci vise da udjem na server. Razumem da neko ko ide i namerno secka svoje zato sto je nervozan ili ko zna sta pa da se takav kazni ali za ovo je stvarno preterano.
Uzasno je napeto na serveru bas od uvodjenja tog pravila jer svi su kao na iglama u strahu da ce za najmanju sitnicu dobiti ban. Ovo je public server nisu svi ovde pro igraci, desavaju se greske a te greske koje kaznjavate banom su sitne jer iako zakacis nekoga ti ispastas pogotovu na pocetku odmah te ubije zasto jos i ban nije mi nikako jasno.   

zaludan

• Čiter
« Odgovor #18 poslato: Januar 27, 2016, 08:23:30 posle podne »
Cindi, ja mislim da ste npr ti i kiseli najbolji primer kako je pravilo ok - steam igraci ste, i vama i moze da se desi da cistim bagom to uradite, ali vidim da vam se ne desava.
Ukratko, ako mozete vi, mogu i drugi.
Let it be.

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
« Odgovor #19 poslato: Januar 27, 2016, 09:01:45 posle podne »
Zadnjih mesec dana ne ali pre se desavalo slucajno naravno naglasavam ponovo ali desavalo se i sta onda mi koji postujemo pravila budemo banovani zbog slucajnosti. A sta je isto sa ostalim novim igracima? Eto juce moja drugarica koju sam dovela na server je dobila ban isto zato sto je slucajno zakacila, isto je steam igrac i postuje pravila.

zaludan

• Čiter
« Odgovor #20 poslato: Januar 27, 2016, 09:17:11 posle podne »
Nije mi bilo tesko, pa pogledah, i ti nisi ni jednom banovana cele prosle godine, kao ni ovih nepunih mesec dana ove.
Stvarno ne razumem zasto se zalazes da to ukinemo, kad si bas ti odlican primer kako moze da se pazi.

BTW, kiseli je dobijao banove od admina kojeg vise nema, i necemo ga pominjati :)
Let it be.

Cinderella

• Ozbiljan igrač
    • FB
« Odgovor #21 poslato: Januar 27, 2016, 09:28:26 posle podne »
Nisam dobila banove zato sto mi se desavalo pre nego sto je pravilo uvedeno.  A sad toliko pazim da cu osedeti i verujem i ostali redovni igraci i onda kada se desi slucajno sigurno su toliko besni zato je tolko svadja u poslednje vreme, zato sto su svi toliko napeti. 
Znas da ti nikada ne kukam i uglavnom se slazem sa tobom ali ovo pravilo je zaista nepotrebno. Seckati iz besa da bi prosao itd kazniti da, vidi se to lako na demo-u ali za svako slucajno seckanje ban je bas bas nepotrebno.

zaludan

• Čiter
« Odgovor #22 poslato: Januar 27, 2016, 09:31:30 posle podne »
Ja sam vise puta pre uvodjenja tog pravila 'pretio' igracima banom, i uvek je bilo 'nisam namerno'.
Nema nacina da dokazes da je neko stvarno to uradio namerno - uvek moze da kaze da je slucajno zakacio klik i sl, ali zato mogu da kazem da jednostavno ne paze. A ja hocu da paze :)
Let it be.

HITMAN 179

• Ozbiljan igrač
« Odgovor #23 poslato: Januar 28, 2016, 12:08:45 pre podne »
Opet ja :).Mozemo da vrtimo ovu pricu oko seckanja, ali Jeca je apsolutno u pravu.I meni si isto rekao 'eto kako se tebi ne desava' al' eto desilo se danas na startu i to mi je drugi igrac prisao dok sam mahala nozem.Apsolutno kapiram zasto je pravilo uvedeno, ali od kad je uvedeno bilo je poprilicno bezpotrebnih banova.Mislim da bi drugacije trebali da realizujete to pravilo, sta znam, admini ne mogu sve da vide ali npr. da ban za seckanje ide po prijavi igraca, a banovan igrac ako je ostecen bez razloga uvek moze da upload-uje demo.Tako nesto...

DiduLidu123

• Taoci
  • *
« Odgovor #24 poslato: Januar 29, 2016, 03:51:22 pre podne »
Pozdrav svima,
    Ne bih da se mesam mnogo i da solim pamet nekome (ko ocigledno zna sta radi i zna kako zeli da funkcionise server) ali cisto da se nadovezem na ovu temu. Inace nick na serveru mi je DiduLidu.
Na serveru igram vec par meseci, uistinu ne bas toliko aktivno, ali privuklo me je to sto je jedan od retkih servera sa ukljucenim FriendlyFire-om i FriendlyFlash-om. Vremenom sam video da je ekipa OK i ostao ovde. (Predstavicu se u posebnoj temi da ne idemo svi toliko u offtopic ovde :D )
Posmatrajuci sa strane desavanja na serveru i unutar FB grupe, primetio sam previse negodovanja kod igraca zbog nastalih banova usled naizgled "bezveznih" reckanja, bagovanja, gurkanja i td.

Zelim samo da napravim jednu paralelu izmedju tog seckanja na pocetku runde i toka same igre dok vec traje runda. Meni iskreno uopste ne smeta da me neko "slucajno" recne na pocetku partije zato sto sam, povucen dugogodisnjim igranjem cs-a, oguglao na takve stvari. Mozda ponekad kad imam dobro spawn mesto da "izrashujem" pa me doticni uspori i "iznervira", iako su tu stvarno u pitanju milisekundi kada se to desi.  (Odgledajte nekad npr. trku Formule 1, shvaticete zasto je start trke najzanimljiviji deo, vise nego ostalih XY krugova)

Vise mi na primer smeta kad me u toku igre zaflesuje moj saigrac.
Vecina igraca na svim serverima pa i na ovom, stvarno malo obraca paznju na znacaj radara i ne prati gde mu se krecu saigraci, pa usled toga dolazimo u situaciju da je verovatnoca da te tvoj igrac zaflesuje, mnogo veca nego da te npr. "recne" na pocetku runde. Mnogo cesce mi se desavalo da me saigraci zaflesaju tokom partije i to u trenutku dok se pucam sa protivnicima. To ume stvarno mnogo mnogooo vise da iziritira, nego bagovanje, reckanje na pocetku runde za koje je predvidjena mnogo ostrija kazna (ban?!). Ishod takve situacije, u kojoj sam se nasao ja ili bilo koji igrac koga je zaflesao saigrac je uglavnom kratka i brza smrt i ubistvo od strane protivnickog igraca. To je po meni mnogo veci problem nego reckanje na pocetku runde gde izgubis malo zivaca i sekund najvise. Da ne bude da se samo zalim na druge i meni se desava da zaflesam svoje saigrace  :)

Ako je za flesovanje saigraca predvidjena kazna oduzimanje prava na koriscenje fleseva do kraja trenutne mape, odnosno nemogucnost bacanja flesa protivnickim igracima (i svojim), zasto bi onda za reckanje na pocetku runde bila kazna bilo kakav vremenski ban? Kada te saigrac zaflesuje to traje vise sekundi (u mom slucaju kao vecnost) i ima veci uticaj na tvoju igru nego kada te igrac zabaguje na pocetku ili recne, to traje najvise sekund. Sto dalje implicira da te saigracev fles vise "baguje" i "koci" nego li njegovo slucajno, nespretno ponasanje na pocetku runde.
Primer: Ako ja nespretno ili namerno bacim fles i on zaflesa npr. tri moja saigraca, u tom trenutku izlaze dva lika i ubijaju nas svu cetvoricu koji smo pod flesom, moja kazna bice da nemam pravo da koristim flesh do kraja mape a lik sto je na pocetku runde recnuo svog bude banovan a da prakticno jos nije ni stigao da napravi neko "vece sranje" poput ovog sto sam naveo i da svoju kaznu izdrzava uz mogucnost igranja na serveru.

Iskreno govoreci ne razumem se u detalje vezane za plugin-ove u cs-u ali zelim da postavim pitanje:
Da li je moguce, kao sto ste to uradili sa FLASH-om, da uradite i sa NOZ-em. Da se za reckanje na pocetku runde ili generalno za reckanje saigraca jednostavno gubi pravo na koriscenje noza? Nakon, recimo, dva uzastopna reckanja/klanja saigraca.
Ukoliko je to izvodljivo ili neka slicna opcija tog tipa, mislim da je mnogo bolje da igrac igra bez mogucnosti koriscenja noza do kraja mape nego da bezveze bude banovan.

Mozda sam se malo vise nalupao ali rekoh da cisto iznesem neko svoje misljenje za koje se nadam da ne vredja nikoga ovde na forumu i serveru :)

Hteo bih samo da kazem SVAKA CAST na radu i trudu svakom pojedincu i zajednici celoj koji se trude da server bude jos bolji nego sto je sad.
Ukoliko neko smatra da je post vise vezan za neku drugu temu (komentari, predlozi i td.) slobodno nek prebaci ovo tamo jer je ovo vise moj odgovor vezan za ovu raspravu o reckanju na pocetku runde :)

Pozdrav

Dzo ® KS

• Admini
  • Čiter
  • *
« Odgovor #25 poslato: Januar 29, 2016, 10:27:23 posle podne »
Didulidu,pre svega svaka cast za tvoje nadovezivanje.

Sto se tice tvog pitanja ja nisam siguran da postoji plugin za takvo "zabranjivanje" noza,da ima verovatno bi bio na serveru.

Po nekom mom skromnom misljenju,seckanje se kaznjava(konkretno na pocetku runde) kad te saigrac recne,primetio si,da ga ubije server.E sad se desi da tebi skine hp.Sam fles ti ne nanosi dmg kao to reckanje.Saigrac mahne nozem skine ti pola hp,uspori te i da bude samo block noza ,mislim da je previse blaga kazna.
Rodjen los  !

Bad to the bone !

zaludan

• Čiter
« Odgovor #26 poslato: Januar 29, 2016, 10:41:48 posle podne »
Da probam da pojednostavim - seckanje na pocetku je nastajalo zato sto igraci (iz meni potpuno nepoznatih razloga) kao kreteni masu nozevima dok trce, i uopste ih nije briga sto time prave problem drugima - ama bas nista mi ne znaci sto je njega server ubio, ako je meni skinuo 50hp, ili sto je njemu skinuo 50hp, a on time zaustavio 5 igraca.
S obzirom da ne postoji ni jedno logicno objasnjenje zasto bi neko mlatio nozem na pocetku runde, ban od 60 min je odgovarajuca kazna - sigurno ce zapamtiti.

I, nikako nije za poredjenje sa flesom - fles bacen svojima je makar proistekao iz zelje da se ucini nesto logicno. Besomucno mlacenje nozem na pocetku runde je samo idiotizam.
Let it be.

DiduLidu123

• Taoci
  • *
« Odgovor #27 poslato: Januar 30, 2016, 12:58:00 pre podne »
Slozio bih se sa vama i ovim objasnjenjima. Ja u potpunosti razumem vasu nameru da zaustavite bespotrebno bagovanje na pocetku runde. Mozda sam malo preterao i preuvelicao. Uzeo sam primer flesovanja zato sto ste maksimalno korektno resili problem sa time. Naravno da niko ne voli da krene sa 50hp manje na pocetku i da mu ne znaci to sto igraca server ubija kao kaznu za mlataranje nozem. Ocigledno, svi imamo razlicito vidjenje Public Mod-a servera.

Vise sam razmisljao u pravcu prosirivanje diskusije o tome navodeci ovaj primer sankcija (za flash) kao nesto dobro.
Cini mi se da je veci problem raspravka nastala izmedju igraca i admina banovanjem igraca za ovu stvar. Mislim da je ovakva vrsta kaznjavanja (ban na 60 minuta) preostra i da dodatno stvara tenziju igracima i adminima i bespotrebno gura u konflikt pojedine ljude koji su nekad slucajno recnuli (steam bug, mis i td.) na pocetku runde. Kapiram da sve to zavisi od osobe do osobe. Neki jednostavno mnogo burno reaguju i brzo planu.

Pravila su poprilicno prosta i jednostavna, pisana da svako moze da razume kakvo se ponasanje ocekuje od njega na serveru. Problem kod nas je sto vecina prvo napravi gresku pa onda cita pravila.

Da ne sirim raspravu na temu. Primera ima na hiljade i mogli bi da se ubedjujemo medjusobno duze vreme. Vidim da ste poprilicno sigurni u ono sto radite i kako zelite da izgleda server. Svako od nas ima svoje razmisljanje i na nama je da se prilagodimo serveru kakav je.
Izvinite na smaranju :)
Veliki pozdrav