Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?

Autor Tema: de_matorci / Da li da pravimo? :)  (Pročitano 1322 puta)

LZO

• Bot
  • **
  • siemens
    • Lozo Maps
de_matorci / Da li da pravimo? :)
« poslato: Februar 01, 2017, 08:14:35 posle podne »
Poz ekipa.
Verujem da znate i nadam se volite moje mape koje igramo na matrci public serveru (de_fact, de_kgb_map, de_kgb_2012 i druge.. )
Mape nisam pravio ima već skoro 4-5 godina. Ali došao sam na ideju da napravim mapu de_matorci ALI u Vašu pomoć, predloge, ideje itd.

Dakle, da napravimo nešto što će se svima svideti kako vizuelno tako i kroz sami gameplay mape.

Šta mislite?
Pitanje je za sve, pre svega i za gazdu  :D

https://www.facebook.com/lozomaps/
facebook /lozomaps
de_fact
de_kgb_map
de_kgb_2012
de_avangard
de_barcelona

bks

• Čiter
Odg: de_matorci / Da li da pravimo? :)
« Odgovor #1 poslato: Februar 01, 2017, 08:27:06 posle podne »
Svidja mi se predlog.
Mozda od svake mape koja nam se svidja po nesto da izdvojimo..

Goostav

• Pro
  • Мого нас је ЖК...вако, ЖК.
« Odgovor #2 poslato: Februar 01, 2017, 09:32:36 posle podne »
Naravno da sam ZA.
Ranije kada sam radio u Comtrade-u, tamo su mi kolege bili i momci iz Klan RUR. Oni su napravili mapu sa celom Comtrade zgradom, baš kako jeste.
A ja sam oduvek hteo da napravim mapu gde je tipa blok 45, ali samo jedna zgrada i po zgradi situacija ili taoci ili de fazon.
Skoro je bila situacija koju ste ispratili u vestima, kod mene u bloku onaj što je nasumično pucao, pa su ga CT (SAJ) tražili po zgradi dva dana. Ja reko, ovaj mi ukrao ideju za cs. ;)

Radule

• Taoci
  • *
« Odgovor #3 poslato: Februar 02, 2017, 08:51:25 pre podne »
Bilo bi dobro odmah i de_matorci_2x2 za Mini  :D

kiseli

• Prijatelj Servera
  • Čiter
« Odgovor #4 poslato: Februar 09, 2017, 03:50:04 posle podne »
Napraviti nesto sta bi se svima svidelo je nemoguce, a to verovatno i sam znas.

Sto se testiranja i balansiranja mape tice mozemo da osposobimo jedan CW server za tako nesto. Pa da na njemu vidimo kako mapa funkcionise dok se ne sredi do kraja.

Par nekih predloga sto se izgleda tice koji mi padaju na pamet:
- Da mapa ne bude prevelika, tj da ne treba po minut da se stigne do sajta najkracim putem, kao i da ne treba puno vremena izmedju sajtova.
- Da u svaki sajt ima vise ulaza, a ne samo po jedan sa svake strane i jedan na midu.
- Da ne bude sve u istom nivou, da moze da se ide i gore i dole.
- Da ima i uskih prolaza za ljude sto trce prvi, kao i sirokih prostranih delova za ove sa awp.
- Bez dust textura, prosto je ima na previse mapa :D
- Da od nje nastanu dve mape za mini, 2x2_a i 2x2_b xD

Znam da su predlozi previse opsti, ali treba vremena i smisliti nesto konkretno. A ti ako imas neku osnovnu ideju kako to da izgleda slobodno podeli :D
kiseli <3 uzi

LZO

• Bot
  • **
  • siemens
    • Lozo Maps
« Odgovor #5 poslato: Februar 13, 2017, 12:20:57 posle podne »
@ kiseli

Nisu prelozi loši, šta više, tako i ja razmišljam i tako se i prave mape (tom logikom) :)
Postoji neko nepisano pravilo za igradnju mape, a to je "pravilo" kao što je na mapi dust2, nuke, i slično.
- Dakle, B sajt obično ima 1 i po prolaz , dok se uvek na A sajt dolazi sa oko 3 prolaza.
- Dust teksture ne bih stavljao jer su postale dosadne iako ih mnogi i dalje vole. :)
- A takođe, mapa postane nekako zanimnjivija kada nije u istom nivou. A samim tim i više prostora za kreativnost tokom izgradnje mape :)
(Ja obično kad pravim mapu, napravim neki basic plan, a onda krenem da pravim iz glave ostale delove u toku rada.
- E da, sviđa mi se ideja za test fazu mape na CW-u, kad bude neka beta verzija.

Eto, uskoro ću početi da pravim neke skice pa i da gradim u hameru :)
facebook /lozomaps
de_fact
de_kgb_map
de_kgb_2012
de_avangard
de_barcelona

bks

• Čiter
« Odgovor #6 poslato: Februar 13, 2017, 03:39:13 posle podne »
Pa mogli bi onda prvi put da napravimo mapu koja ce imati minimum dva ulaza na B sajt. :) Recimo da jedan bude iz kanalizacije, drugi neki tunel...